Juligt knäckebröd

Jag älskar julen och julsmaker :) Därför nu ett recept på juligt knäckebröd.
 
 
Detta recept är fritt från
  • gluten
  • mejeriprodukter
  • ägg
  • soja
  • jäst
  • socker
 
Genom att använda det mjölet du gillar kan du enkelt anpassa knäckebrödet till Paleo!! Jag använder helst mandelmjöl men eftersom jag ska hålla i en matlagningskurs för barn med allergier, som jag skrivit tidigare, så testar jag nu att baka utan nötter och mandlar.
 
För en liten plåt (6 större bitar) behöver du:
1 dl mjöl (mandel, majs, ris eller bovetemjöl)
1 1/2 dl blandade frön
1/2 msk fiberhusk
1 1/2 tsk kanel
2 krm kardemumma
1 nypa salt
1 1/2 dl kokande vatten
1 msk kokosfett (du kan även använda vanligt smör)
 
Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Jag använde 2 msk pumpafrön, 2 msk solrosfrön, 2 msk sesamfrön och 2 msk valmofrön.
Koka vattnet och tillsätt kokosfettet. Det smälter direkt. 
Blanda vattnet och fröblandningen med en gaffel. 
Lägg degen mellan två ark bakplåtspapper och rulla ut med en brödkavel. Bakplåtspappret blir ganska fuktigt därför brukar jag använda ett nytt ark när degen ska in i ugnen. Ta bort det arket som ligger på brödet, lägg på ett nytt ark, ta upp den utkavlade degen genom att köra in händerna eller en stor skärbräda under det undre arket och vänd upp och ner på alltihop. Ta nu bort det övre arket. Eventuellt skär degen i bitar och baka i ca 30 minuter mitt i ugnen. Du kan även baka degen i en stor bit och sedan bryta brödet i bitar när det har svalnat.
 
 
 
 
Tips! Kokosmjöl absorberar mer vätska än till exempel rismjöl. Vill du använda kokosmjöl behöver du ca 4 msk ( = 0,6 dl) kokosmjöl istället för 1 dl rismjöl/mandelmjöl.
 

nadinetipsar.blogg.se

Healthy recipes and more! Find your motivation for a healthy lifestyle

myTaste.se
RSS 2.0