Vegetarisk pastagratäng

För fyra portioner behöver du:
800 g broccoli
120 g valfri pasta (du kan använda vanlig pasta, fullkornspasta, rispasta, majspasta eller vilken sort du vill)
200 g champinjoner
1 liten röd paprika
1 lök
2 vitlöksklyftor
8 körsbärstomater
ca 6 soltorkade tomater som smaksättare
salt
peppar
paprikakrydda
olja att steka i
 
1 ägg
100 g keso
75 g ost (jag använde grevé)
2 msk vatten
örter (oregano, timjan, basilika)
salt
peppar
 
 
 
 
Koka broccoli och pasta i varsin kastrull.
 
Sätt ugnen på 200 grader.
 
Hacka löken, skala vitlöken, putsa svampen och skär i skivor, skär paprikan i tärningar och dela tomaterna i fjärdedelar. Värm lite olja i en stekpanna och stek löken i ca 5 minuter på medelhög värme. Pressa sen i vitlöken, tillsätt paprikan, svampen och de soltorkade tomaterna och låt stekas på lägre temperatur i ca 10 till 15 minuter. Smaka av med salt, peppar och paprikakrydda. Blanda i den kokta pastan och ta bort från spisen.
 
Blanda ett ägg med keso, vatten och grovt riven eller hackad ost. Smaksätt med olika örter och lite salt och peppar.
 
Lägg över broccolin i en ugnsfast form och täck med pastaröran. Lägg på körsbärstomaterna och täck sedan med ägg- och kesoröran. Gratinera i ugnen i ca 20 minuter.
 
 
Servera med en sallad. 

nadinetipsar.blogg.se

Healthy recipes and more! Find your motivation for a healthy lifestyle

myTaste.se
RSS 2.0