Glutenfria frukostmuffins

 
 
Receptet räcker till 6 stora eller 12 små muffins.
 
Dessa muffins är fria från:
- gluten
- mejeriprodukter
- tillsatt socker
 
Jag äter en muffins med 1 dl färska bär till frukost. Vill du ha de till fika kan du behöva tillsätta socker, honung eller alternativt sötningsmedel.
 
Du behöver:
4 ägg
1 dl vatten
1/2 dl rapsolja
2 dl bovetemjöl
1 1/2 dl kokt bovete
4 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
3 tsk kanel
1 nypa salt
1 stort äpple
 
Förbered bovetet innan du börjar baka :)
Oavsett vad som står på förpackningen brukar jag göra på följande sätt: Jag sköljer bovetet i en sil med hett vatten (jag kokar det i vattenkokare och låter det svalna nån minut). Sen kokar jag upp bovetet i en kastrull med nytt vatten i ca 2 minuter. När det börjar koka kommer vattnet att färgas rött. Jag häller ut bovetet i en sil och sköljer lite under rinnande vatten. Sen så kokar jag bovetet en gång till i nytt vatten, denna gång i ca 8 minuter och häller av överblivet vatten. Bovetet behöver inte blötläggas över natten även om det står på påsen att du borde göra så!!
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ihop ägg, vatten och rapsolja. Blanda mjöl, bakpulver, fiberhusk, kanel och salt i en seperat skål. Häll sen i lite av mjölblandningen åt gången och blanda väl med äggsmeten. Skala äpplet och skär i småbitar. Blanda äpplet och det kokta bovetet i smeten. 
Häll upp i muffinsformar, toppa eventuellt med mandelspån, och baka i ungefär 12 respektive 18 minuter beroende på om du använder små eller stora muffinsformar. Låt svalna på ett galler.

nadinetipsar.blogg.se

Healthy recipes and more! Find your motivation for a healthy lifestyle

myTaste.se
RSS 2.0