Müsli
Idag har jag äntligen testat att göra egen müsli. Det finns mängder med recept på nätet, jag tog inspirationen från Under vårt tak http://www.paleoskafferiet.se/paleo-musli/
Man kan anpassa sin müsli efter smak och tycke genom att variera ingredienserna och smaksättning :) Jag använde följande ingredienser:
Detta räcker för 2 portioner müsli
2 dl blandade nötter
2 msk pumpafrön
2 msk solrosfrön
1 msk sesamfrön
1/2 dl boveteflingor (vill du göra receptet strikt paleo skippar du detta och tar lite mer frön eller nötter)
1/2 msk kokosfett
1 msk vatten
1 tsk vaniljpulver
1/2 banan
1/2 dl blåbär
2 msk gojibär
2 msk russin

Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka nötterna lite grovt och blanda sen med övriga ingrdienserna i en bunke. Blanda väl så att kokosoljan och vattnet fördelas väl. Jag tog varmt vatten som var kvar i vattenkokaren och klickade i kokosfettet så smälte det direkt.
Häll ut müslin på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 20 minuter. Rör om några gånger under tiden.
Låt det svalna, blanda med torkat frukt (tex russin och gojibär), toppa med banan och blåbär och servera med hemmagjord mandelmjölk http://nadinetipsar.blogg.se/2015/february/hemmagjord-mandelmjolk.html :)
Tips! Vill man ha det lite sötare kan man blanda i lite svensk honung i müslin innan det rostas.
