Mandelgröt med topping
Att variera det man äter är viktigt. Det är viktigt för att man inte ska tröttna på maten och för att olika livsmedel innehåller olika mängder av olika näringsämnen. Genom att variera kosten säkerställer vi att få i oss av så många olika näringämnen som möjligt.
Jag tycker att mandelgröten är helt perfekt till frukost, framförallt nu på vinterhalvåret. På länken här nedan kan du läsa hur du lagar "min" mandelgröt.
Idag har jag valt att toppa gröten med rostade frön, nötter och äpple.
För en portion behöver du:
1/4 äpple
1 msk pumpafrön
1 msk solrosfrön
1 msk hackad mandel
1/2 msk sesamfrön
1 tsk kanel
en klick kokosfett
Sätt ugnen på ca 175 grader.
Skär äppet i små bitar och blanda med samtliga ingredienser. Häll på en plåt eller i en ugnsform och ställ in i ugnen i ca 12 minuter. Rör om då och då. Låt svalna och toppa sen gröten med detta :)
