Pumpabröd

Pumpabröd passar både till frukost, mellanmål och fika. Förberdelsetiden är max 10 minuter och efter 45 minuter i ugnen är det klart :)
 
För en limpa behöver du:
2 ägg
300 g butternutpumpa ( ca 1/4 av en normalstor pumpa)
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 msk kokosfett eller ghee
1 msk vatten
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 krm salt
ev. lite honung som sötning
 
Din butternutpumpa måste redan vara tillagad, så använd inte rå pumpa. Jag tycker det enklaste sättet att tillaga butternutpumpa är i ugnen. Sätt ugnen på ca 200 grader. Dela pumpan vertikalt i 2 delar. Skrapa ur kärnorna (spara dessa), gnid in snittytan med lite olja, kokosfett eller ghee och lägg med snittytan nedåt i en ugnsform. Baka i ca 45 minuter. Skrapa ur pumpaköttet med en sked. Du kan förvara pumpan i kylen i minst 5 dagar. 
 
Pumpaköttet kan du äta ihop med det mesta
  • som mellis ihop med banan och kanel
  • som tillbehör till kött, fisk eller fågel (krydda med salt och peppar)
  • som paste på bröd (mixa med färsk paprika och smaka av med salt)
  • som ingrediens i bröd, muffins och pannkakor
 
 
Så nog om det! Såhär bakar du ditt pumpabröd :)
 
Sätt ugnen på 175 grader.
 
Vispa äggen fluffigt med hjälp av elvispen.
 
Blanda pumpakött, ghee och vatten med en stavmixer till en slät puré och rör ihop med äggen.
 
Blanda alla torra ingredienser i en seperat bunke och tillsätt sedan äggsmeten. Rör ihop allting, häll upp i en långpanna klädd med bakplåtspapper och baka i ugnen i ca 45 minuter. Använd en provsticka eller smal kniv för att kolla att brödet är klart. Baka annars några minuter till.
 
Låt svalna på ett galler och njut :)
 
 
Tips! Vill du använda sötning tillsätter du lite honung till pumpan innan du mixar den med stavmixer.
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

nadinetipsar.blogg.se

Healthy recipes and more! Find your motivation for a healthy lifestyle

myTaste.se
RSS 2.0