Pulled beef
Att laga kött som långkok är supergott och smidigt.
För 4 portioner behöver du:
1 - 1,2 kg fransyska
1 stor gullök
1 paket krossade tomater
1 tsk paprikakrydda
1/2 tsk lökpulver
2 krm spiskummin
2 krm vitpeppar
1-2 krm chillipeppar eller cayennepeppar
salt
Sätt ugnen på 125 -140 grader.
Krydda kött men salta inte. Lägg köttet i en stor ugnsform med lock.
Skiva löken och fördela lökringarna runt köttet. Häll på de krossade tomaterna, sätt locket på formen och tillaga i ugnen i 6-8 timmar.
Titta till köttet då och då och häll över lite köttsaft. Det är klart när det lätt går att dra isär med två gafflar. Salta köttet och rör om.
Servera till exempel med ugnstekta morötter och champinjoner och kokt vitkål.
