Paleosemlor
På tisdag är det fettisdagen och därför lägger jag nu ut mitt recept på (paleo-)semlor :) Jag tycker de är så mycket godare än köpta semlor och jag hoppas du känner likadant!!
Inspirationen kommer från http://56kilo.se/semlor/

För 4 semlor behöver du:
Bullar
3 ägg
1 dl valfri mjölk (jag använder mandelmjölk)
2 msk kokosmjöl
2 1/2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
2 msk honung
2 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
1 nypa salt
Mandelmassa
2 dl mandlar
1 dl kokosgrädde
1 msk honung
1 krm kardemumma
Vispad kokosgrädde som topping :) hur du gör vispad kokosgrädde kan du läsa på http://www.paleoskafferiet.se/konsten-att-vispa-kokosmjolk/
Bullar
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa äggen lite fluffigt och rör sen ner mjölken och honung.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör sen ner lite åt gången i äggsmeten. Låt stå i minst 5 minuter. Nu ska degen vara formbar, är den för kletig kan du tillsätta lite mer mandelmjöl.
Forma 4 bullar och baka dem mitt i ugnen i ca 18 till 20 minuter. Låt sen svalna på ett galler.
Mandelmassa
När jag gör egen mandelmassa använder jag mandelspån för att min stavmixer är för svag för att hacka hela mandlar. Givetvis kan du använda hela mandlar :) Mixa mandlar, kokosgrädde, honung och kardemumma tills du får en slät mandelmassa.
Vispa kokosgrädden enligt anvisningarna du får via länken :)
Såhär gör jag mina semlor:
Ta en vass sax och klipp ut en triangel eller fyrkant ur bullen. Ta ut lite inkråm med fingrarna och blanda med mandelmassan. Fyll dina bullar med mandelmassa, toppa med vispad kokosgrädde (eller vanlig grädde om du föredrar det) och sätt sen på det lilla locket som du klippt ut tidigare.
Sen kan man ju toppa med lite florsocker ;)