Kryddigt matbröd med pumpakärnor
För en springform med bröd behöver du:
2 msk chiafrön
5 dl vatten
1 msk kokosolja
1 dl bovetemjöl
1 dl majsmjöl
2 msk bovetegryn
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
3 krm kanel
2 krm kardemumma
1 krm ingefära
1 nypa salt
1/2 dl pumpafrön
Blanda först chiafrön med 2 dl vatten och låt svälla i minst 30 minuter tills de blivit som gelé.
Sätt ugnen på 180 grader.
Tillsätt resten av vattnet och smält kokosolja till chiafröna.
Blanda ihop majsmjöl, bovetemjöl, bovetegryn, fiberhusk, bakpulver och kryddorna i en seperat bunke och rör om. Rör ihop lite av mjölblandningen i taget med chiafröna. Täck en springform med bakplåtspapper, häll i smeten (den tjockflytande, inte fast som vanlig deg), toppa med pumpafrön och baka mitt i ugnen i 40 till 45 minuter.
Låt svalna på galler och skär upp i bitar.
