Fröfrallor

Igår kokade jag en broccolisoppa och till den fick det bli lite frallor. Receptet liknar det på mina scones men fröfrallorna är betydligt luftigare och "lättare".


För 6 frallor behöver du:
50g smör
1 dl mjölk
1 dl vatten (eventuellt mer)
1 1/2 dl rismjöl
1 1/2 dl majsmjöl
2 msk fiberhusk
2 msk solrosfrön
1 msk pumpafrön
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
 
ca 2 msk sesamfrön som topping
 
 
 
 
Sätt ugnen på 250 grader (Den ska vara på rätt temperatur när du ställer in frallorna! Jag har testat att ställa in frallorna lite tidigare och att baka dem lite längre men resultatet blev inte lika bra ;) )
 
Smält smöret och blande med mjölk och vatten.
 
Blanda resten av ingredienserna i en seperat bunke och tillsätt sen lite åt gången till smörblandningen. Jag använder en vanlig gaffel för att röra ihop allt. Använd händerna mot slutet och knåda ihop till en deg. Låt vila i ca 10 minuter.
 
Knåda en gång till. Eventuellt behöver du tillsätta lite mer vatten. Degen ska kunna knådas för hand utan att den klibbar fast på fingrarna samtidigt som den ska vara lite fuktig.
 
Häll sesamfröna på ett fat. Forma 6 lika stora bollar. Lägg sen varje boll på sesamfröna och tryck till. Då fastnar sesamfröna som bäst. Ta en vass kviv och skär ett kryss i varje fralla. Baka i ca 12 minuter och låt sen svalna på galler.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

nadinetipsar.blogg.se

Healthy recipes and more! Find your motivation for a healthy lifestyle

myTaste.se
RSS 2.0