Frukostbullar

För 5 stycken behöver du:
2 ägg
2,5 dl kvarg
4 msk vatten
2 msk kokosfett
1/2 dl bovetemjöl
2 1/2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
ca 1/2 dl russin eller korinter
lite mandelspån
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ihop ett ägg med vatten och smält kokosfett. Använd gärna elvispen. Tillsätt kvargen, vaniljpulver och salt. Tillsätt mjöl och fiberhusk under vispning.
Blanda russin/korinter med ca 1 tsk mandelmjöl och blanda sen i dessa för hand. Forma 5 bollar, platta till de och lägg de på en plåt med bakplåtspapper. Skär ett kryss i varje bulle (ca 5mm djupt).
Vispa ett ägg med en gaffel och pensla bullarna. Lägg på lite mandelspån och pensla en gång till.
Baka mitt i ugnen i ca 20 minuter och låt sen svalna på ett galler.